1. Woba Help Center
  2. For ledere
  3. Kom igang - brug og forstå dine resultater

Gennemgang af Risk Mappet

En guide til at bruge Risk Mappet i Woba Analytics

Introduktion

I Risk Mappet kan du få et godt overblik over data fra en undersøgelse fordelt på afdelinger og kategorier. Risk Mappet er et oplagt værktøj, til at sammenligne data, samt identificere risici og ressourcer på tværs af afdelinger, så man hurtigt kan se, hvor der er brug for øjeblikkelige handlingstiltag.

Denne introduktion til Risk Mappet vil komme ind på og uddybe følgende punkter.

Du kan trykke på et af ovenstående punkter, som du ønsker at få uddybet, for at scrolle direkte ned til det.

I den yderste kolonne af Risk Mappet vises hvilken afdeling dataene i kolonnerne ud for tilhører. Den øverste række under Afdelinger er en Total Score for hele virksomheden eller den valgte filtrering. Du kan læse mere om den totale score og tallene i Risk Mappet længere nede.

Filtreringsmuligheder

Du kan vælge hvilken undersøgelse, samt hvilke afdelinger du ønsker, skal indgå i Risk Mappet, i filtreringsbaren i toppen af skærmen. Resultater fra en igangværende undersøgelse opdateres i realtid, så du altid er up-to-date.

Du skal trykke på Søg før, at en valgt filtrering træder i kraft.

Hvis du ønsker at filtrere på flere variable end blot undersøgelse og afdelinger, kan du trykke på Filter (tragten) i højre side. Her kan du vælge en række flere muligheder for filtrering af data. Du kan blandt andet vælge en Benchmark undersøgelse, filtrere på køn, alder, anciennitet, samt lokation. Du kan læse mere om filtreringsmulighederne i Woba her.

Når du har valgt den ønskede filtrering og trykker søg, bliver Risk Mappet opdateret.

En filtrering bliver kun vist, hvis der er besvarelser nok i forhold til anonymitetsgrænsen for den pågældende undersøgelse. Hvis der ikke er nok besvarelser, vil det vises i Risk Mappet, som på billedet herunder.

Deltagelse

Deltagelseskolonnen viser hvor stor en del af medarbejdere fra afdelingen eller den valgte filtrering, der har besvaret undersøgelsen og dermed hvor mange besvarelser dataene i kolonnerne ud for, er baseret på. Øverst i hvert felt kan man se den procentvise undersøgelsesdeltagelse og derunder hvor mange der har besvaret undersøgelsen ud af antal medarbejdere i afdelingen.

Anonymitetsgrænsen er som standard sat til 3 for alle undersøgelse. Hvis der er under 3 besvarelser for en afdeling eller filtrering, vil der derfor ikke blive vist data i Risk Mappet.

Total Score

Total score kolonnen viser det samlede gennemsnit for alle kategorier fra den valgte undersøgelse til hver afdeling eller filtrering. Den samlede score bliver vist som et tal fra 0 til 4. Du kan læse mere om hvordan vi måler score her.

Ved siden af den totale score vises et enten grønt eller rødt tal i parenteser. Dette tal indikerer, hvor meget gennemsnittet for afdelingen varierer fra det totale score gennemsnit på tværs af hele virksomheden. Hvis gennemsnittet for afdelingen ligger under virksomhedens gennemsnit, vil det være et rødt negativt talt. Hvis gennemsnittet for afdelingen modsat ligger over virksomhedens gennemsnit, vil det være et grønt positivt tal.

Ændring siden sidste undersøgelse

Kolonnen ændring siden sidste undersøgelse, gør det muligt at sammenligne resultaterne fra en undersøgelse på tværs af afdelinger, med en lignende tidligere undersøgelse - f.eks. en APV fra to forskellige år. For at få data til at vise i denne kolonne, skal du vælge en Benchmark undersøgelse i filtreringen, som du ønsker at sammenligne med.

Data i Risk Mappet

Risk Mappet kan ved første øjekast godt være et overvældene billede af en masse tal og data. Dog kan man hurtigt få et godt overblik over de forskellige data og bruge Risk Mappet som et uundværligt værktøj. Risk Mappet er inddelt i farver, som indikerer hvilke kategorier der er henholdsvis lav, medium og høj risiko i hver afdeling.

Farverne kan fortolkes således:

🟢 LAV RISIKO - Disse er ressourcer på jeres arbejdsplads

🟡 MEDIUM RISIKO - Der er plads til forbedringer

🔴 HØJ RISIKO - Der bør ske forbedringer med det samme

Over de farvede scores kan du øverst i Risk Mappet se den overordnede kategori og derunder, hvilken underkategori spørgsmålene for scoren tilhører. Du kan scrolle op og ned eller trække i baren i bunden og siden af Risk Mappet, for at få vist mere data, hvis det hele ikke kan være på skærmen. Du kan også bruge CTRL + (+) eller (-) til at zoome ind og ud på Windows-computere og CMD + (+) eller (-) på Mac.

Alle de farvede felter i Risk Mappet er interaktive og hvis du trykker på dem får du en masse uddybende information og genveje til at gøre en række ting, som f.eks. hente anbefalinger og oprette handlingsplaner. Du kan lære meget mere om, hvordan man aflæser Risk Mappet og hvordan man bruger dataene hvert felt indeholder.

Klik på videoen herunder for at få en samlet gennemgang af Overblikket og Risk Mappet: