Integration af Woba (API)

En guide til mulighederne med et Wobas API-løsning

I Woba bruger vi en teknisk løsning som åbner op for en automatisk import af data fra et tredjeparts-system - en API-integration. API står for "Application programming interface" og er kort sagt en grænseflade der tillader et stykke software at interagere med andet software - f.eks. jeres HR-system med Woba.

En API-løsning er især praktisk, da man kun behøver at ændre informationer ét sted. Derudover kan man altid være sikker på, at dataene i Woba er up-to-date med ens tredjepart-system, så man kan sende undersøgelser ud når som helst.

I det følgende går vi mere i dybden med hvad en API-løsning indebærer og kan tilbyde.

Har du allerede tilkøbt API? Se hvordan du kommer i gang her: → Kom igang med API

Hvilken data kan automatisk importeres?

I Woba er der overordnet 3 forskellige typer af data som kan synkroniseres med en API-løsning. Disse omfatter:

Medarebjderdata
  • Arkivering og inaktivering af nye, opsagte eller fraværende medarbejdere.
  • Medarbejdervariable som navn eller e-mail, men også andre informationer som f.eks. køn, løn eller login-metode.
  • Alle felter du kan ændre når du redigerer en medarbejder i Woba, kan også automatisk synkroniseres via et API.

Afdelingsstruktur

• Hvis nye afdelinger eller underafdelinger oprettes i jeres tredjeparts-system, kan disse automatisk oprettes i Woba og de relevante medarbejdere kan automatisk bliver omrokeret så det stemmer overens.
Administratordata
  • Rettigheder i Woba kan naturligvis også oprettes via en API-løsning. Her kan man opsætte hvilke kriterier i tredjepart-systemet, der giver adgang til de respektive afdelinger i Woba.
  • Rettighederne vil automatisk blive fjernet fra Woba, hvis en medarbejder i tredjepart-systemet f.eks. siger op.

Hvor ofte synkroniseres data?

I kan helt selv vælge hvor ofte informationerne fra jeres tredjepart-system skal synkroniseres med Woba. Normaltvis anbefaler vi, at det gøres cirka én gang i døgnet. På den måde er man altid sikker på, at dataene er opdateret.

Hvordan virker en API-løsning i Woba?

Når man tilkøber en API-løsning fremsender Woba en teknisk beskrivelse og guide til, hvordan løsningen opsættes, så jeres tredjepart-system kan samarbejde med Woba. Herefter kan jeres IT-afdeling el.lign. opsætte så de ønskede informationer synkroniseres. Hvilke informationer, kan i helt selv vælge. Når integrationen er opsat og kører, skal der ikke gøres yderligere - resten sker helt automatisk!

Bemærk: ændring af informationer i Woba vil automatisk blive overskrevet, hvis der fortages ændringer rundt om API'et.

Bemærk: Et API skal vedligeholdes.

Hvorfor benytte en API-løsning?

Der kan være flere forskellige grunde til, at man ville drage fordel af at benytte en API-løsning, f.eks.:

1. Øget effektivitet: API'er muliggør automatisering af opgaver og processer, hvilket reducerer den tid og indsats, der kræves for manuel dataudveksling.
  2. Skalerbarhed: Ved at udnytte et API, skal virksomheden kun opdatere én database og undgår hermed fejl i datagrundlag.
  3. Innovation: API'et giver virksomheden mulighed for tilføje alle relevante data som man har i sin master database
  4. Sammenhængende brugeroplevelse: API'et muliggør integration mellem Woba og et tredjepart-system, hvilket resulterer i en mere smooth og intuitiv brugeroplevelse på tværs af forskellige systemer.