Onboarding- og Exitundersøgelser

En guide til Onboarding- og Exit undersøgelser i Woba

Hvis man ønsker at få indblik i nye kollegers oplevelse af deres onboarding eller få en evaluering af en kollega der stopper, så er det muligt at betinge en undersøgelse, så den kun sendes ud til en medarbejder "X " antal dage efter/før deres første arbejdsdag/sidste arbejdsdag.

Det første der skal gøres, når du vil gøre brug af Onboarding- og Exit undersøgelser er at oprette undersøgelsen med en af Wobas skabeloner. Dette kan du gøre således:

1. Klik på Undersøgelser
  2. Klik på Designer
  3. Klik på Brug Woba skabelon
  4. Find og opret Onboarding eller Exit

Planlæg undersøgelsen

Ligesom man ville gøre med alle andre undersøgelser, vælger man hvilken periode undersøgelsen skal være aktiv i. I Dette tilfælde er det en god ide at få undersøgelsen til køre over en længere periode. Hvis man f.eks. ved at man vil bruge den samme undersøgelse til alle nye medarbejdere i de næste seks måneder, så vælger man blot at holde undersøgelsen aktiv de næste seks måneder.

1. Klik på Designer
  2. Find undersøgelsen og klik på scheduler
  3. Udfyld starts og slut dato
  4. Vælg modtagere: Her vælger du alle afdelinger. På denne måde er alle afdelinger tilknyttet, men ingen personer er sat til at modtage undersøgelsen. OBS! Ingen personer bør på dette tidspunkt være markeret, Udelukkende alle afdelinger bør være sat som tilføjet.
  5. Aktiver invitationer og reminders
  6. Scheduler undersøgelsen

OBS! For at kunne sende onboarding- og exit undersøgelser kræver det at der indtastes information omkring medarbejdernes start/slutdato. Læs mere om hvordan man redigere i medarbejdere her

Undersøgelses betingelser

Dette er hvad der gør denne opsætning helt unik, eftersom du kan vælge de nødvendige kriterier for, hvornår en person skal tilføjes og have en invitation til Onboarding eller Exit undersøgelser.

Planlæg en Onboarding undersøgelse

På selve undersøgelsen du netop har planlagt skal du aktivere undersøgelses betingelser. Dette kan du aktivere under Indstillinger.

1. Aktivér undersøgelses betingelser
  2. I feltet Første Arbejdsdag, vælges hvilken periode en medarbejder skal starte for at modtage undersøgelsen
    1. Her giver det bedst mening at vælge hele perioden hvor undersøgelsen skal være aktiv

3. I feltet Offset Startdate indtastes hvor mange dage der skal gå før de modtager undersøgelsen

1. Hvis man f.eks. indtaster 14, så vil medarbejderen modtage undersøgelsen 14 dage efter deres første arbejdsdag.
  4. Personerne der møder de opsætte kriterier vil fremadrettet blive tilføjet undersøgelsen.

Planlæg en Exit undersøgelse

På selve undersøgelsen du netop har planlagt skal du aktivere undersøgelses betingelser. Dette kan du aktivere under Indstillinger.

1. Aktivér undersøgelses betingelser
  2. I feltet Sidste Arbejdsdag, vælges hvilken periode en medarbejder skal stoppe for at modtage undersøgelsen

1. Her giver det bedst mening at vælge hele perioden hvor undersøgelsen skal være aktiv

3. I feltet Offset Enddate indtastes hvor mange dage inden deres sidste arbejdsdag de skal modtage undersøgelsen

1. Hvis man f.eks. indtaster 14, så vil medarbejderen modtage undersøgelsen 14 dage inden deres sidste arbejdsdag.

4. Personerne der møder de opsætte kriterier vil fremadrettet blive tilføjet undersøgelsen.