Spørgsmålsskalaer i Woba

En guide til spørgsmålsskalaerne i Woba

Når du opretter et nyt spørgsmål i en undersøgelsesskabelon, kan du vælge imellem en række skalaer som spørgsmålet bliver bedømt ud fra.

Spørgsmålsskalaer

• Smiley skala (5-trins): denne giver 5 forskellige smileys gående fra meget sur til meget glad. Eks. “I hvor høj grad bliver dit arbejde anerkendt og påskønnet af din nærmeste leder?”

• Enten/eller (med score): denne giver 2 svarmuligheder og er god til f.eks. et “ja/nej” spørgsmål. Eks. “Har du indenfor de sidste 12 måneder oplevet noget ubehageligt på arbejdspladsen?”

• Enten/eller (uden score): denne giver 2 svarmuligheder. Disse spørgsmål er ekskluderet fra undersøgelsens score da besvarelserne hverken har positiv eller negativ værdi. De kan derfor bruges til ledende spørgsmål inden en række betingede spørgsmål med værdi. Eks. “Er du kontorarbejder?” - “Ja/Nej”
  • Vurderings skala (11-trins): denne giver mulighed for at vurdere et spørgsmål på en skala fra 0 til 10. Eks. “I hvor høj grad bliver dit arbejde anerkendt og påskønnet af din nærmeste leder?”
  • One option: Giver brugeren op til 5 muligheder, hvor brugeren kun kan vælge én. Eks. “Hvilket udsagn er du mest enig i?” (denne skala er eksluderet fra den samlede beregning)
  • Multi option: Giver brugeren op til 5 muligheder, hvor brugeren kan vælge flere. Eks. “Hvilke udsagn er du enige med?” (denne skala er eksluderet fra den samlede beregning)
  • Kommentar: denne giver mulighed for at indsamle kommentar fra brugeren.

• Information: information til brugeren som ikke kræver et svar. Eks. “Du skal i næste del af undersøgelsen svare på en række spørgsmål der relaterer til indeklimaet på arbejdspladsen”

Tip: husk at tjekke efter om svarmulighederne til et spørgsmål stemmer overens med den valgte skala. Hvis en skala ikke passer, kan du evt. gøre skalaen omvendt for at bytte om på svarmulighederne.

Klik på videoen herunder for at se hvordan hver skala ser ud i undersøgelsen og bruges i praksis: