Undersøgelsesbetingelser

En guide til at opsætte undersøgelsesbetingelser

Hvis du ønsker at udsende en undersøgelse til nogle bestemte medarbejdere på tværs af afdelinger, kan du med fordel bruge undersøgelsesbetingelser. Det betyder, at du kan invitere medarbejdere til undersøgelsen ud fra ét eller flere kriterier, du selv definerer. For eksempel kan du vælge, kun at sende undersøgelsen til medarbejdere, der er blevet ansat i en bestemt periode, er ansat på en bestemt lokalisation, eller en hvilken som helst brugerdefineret variabel.

Bemærk: for at kunne benytte brugerdefineret variabler som betingelser ved udsendelse af en undersøgelse, skal du være på Woba Entreprise abonnement. Du kan læse mere om de forskellige abonnementer her.

Opsæt undersøgelsesbetingelser

1. Opret en kladde til din undersøgelse.

2. Vælg hvilke afdelinger betingelserne skal gælde på.

3. Vælg en periode for undersøgelsen hvor medarbejdere der opfylder betingelserne automatisk inviteres.

4. Tryk på Indstillinger.

5. Slå Tilføj automatisk til.

6. Opsæt betingelserne.

7. Vælg Fjern medarbejdere for at fjerne alle medarbejdere fra undersøgelsen, men ikke afdelinger.

8. Vælg herefter Tilføj medarbejdere nu, hvis medarbejdere der opfylder betingelserne skal inviteres med det samme. Dette er valgfrit, da medarbejderne ellers bliver inviteret efter undersøgelsen er startet.

9. Din undersøgelse er nu klar til udsendelse. Opsæt invitationer og påmindelser for at informere medarbejderne der opfylder betingelserne.

Eksempel #1:

Du ønsker at udsende en onboarding undersøgelse til alle der er startet i august 2023. Medarbejderne skal først modtage undersøgelsen 14 dage efter de er startet.

Her vælger du perioden 1/8-2023 til 31/8-2023 under første arbejdsdag. Derudover laver du et offset på 14 dage. Dermed får medarbejderne først undersøgelsen 14 dage efter deres startdato. Det vil sige, at en medarbejder med startdato d. 12/8-2023 modtager først invitationen til undersøgelsen d. 26/8-2023.

Bemærk: Medarbejdere skal opfylde alle de valgte kriterier, for at blive inkluderet i undersøgelsen. Nye medarbejdere i Woba som opfylder kriterierne inviteres løbende.

Eksempel #2 - kombination af flere betingelser:

Problem:

Du vil gerne udsende en undersøgelse via nogle custom felter. Undersøgelsen skal modtages af medarbejdere som opfylder B + fuldtid, A + deltid, A + deltid, men ikke A + fuldtid. Se et simplificeret eksempel herunder:

Afdeling

Medarbejder

Klasse

Ansættelses type

Inkluderet i undersøgelse?

Afdeling #1

Medarbejder #1

B

Fuldtid

Ja

Afdeling #1

Medarbejder #2

B

Deltid

Ja

Afdeling #1

Medarbejder #3

A

Fuldtid

Nej

Afdeling #1

Medarbejder #4

A

Deltid

Ja

Løsning:

1. Aktiver undersøgelsesbetingelser.

2. Fjern alle medarbejdere fra undersøgelsen (for at starte fra bunden).

3. Tilføj alle medarbejdere, der matcher Klasse = B, Ansættelsestype = Fuldtid

4. Tilføj alle medarbejdere, der matcher Klasse = B, Ansættelsestype = Deltid

5. Tilføj alle medarbejdere, der matcher Klasse = A, Ansættelsestype = Deltid

6. Deaktiver undersøgelsesbetingelser.

7. Spottjek, at de rigtige medarbejdere er inviteret.