1. Woba Help Center
  2. For ledere
  3. Kom igang - brug og forstå dine resultater

Gennemgang af Overblikket

En guide til at bruge Overblikket i Woba Analytics

Introduktion

Når du logger ind på Woba Analytics, kommer du automatisk direkte ind på Overblikket.

Det er i overblikket, at du kan få et godt billede over dataene fra en igangværende eller afsluttet undersøgelse. Denne introduktion til Overblikket vil komme ind på og uddybe følgende punkter:

Du kan trykke på et af ovenstående punkter, som du ønsker at få uddybet, for at scrolle direkte ned til det.

Filtreringsmuligheder

Du kan vælge hvilken undersøgelse, samt hvilke afdelinger du ønsker, skal indgå i Overblikket, i filtreringsbaren i toppen af skærmen. Resultater fra en igangværende undersøgelse opdateres i realtid, så du altid er up-to-date.

Du skal trykke på Søg før, at en valgt filtrering træder i kraft.

Hvis du ønsker at filtrere på flere variable end blot undersøgelse og afdelinger, kan du trykke på Filter i venstre side. Dette vil give dig mulighed for at vælge en række flere muligheder. Du kan blandt andet vælge en Benchmark undersøgelse, filtrere på køn, alder, anciennitet, samt lokation. Du kan læse mere om filtreringsmulighederne i Woba her.

Når du har valgt den ønskede filtrering og trykker søg, bliver overblikket opdateret.

En filtrering bliver kun vist, hvis der er besvarelser nok i forhold til anonymitetsgrænsen for den pågældende undersøgelse.

Total score

Den totale score viser det samlede gennemsnit for den valgte undersøgelse eller filtrering. Som udgangspunkt vil dette være det samlede gennemsnit for en undersøgelse, på tværs af alle afdelinger den er sendt ud til. Den samlede score bliver vist som et tal fra 0 til 4, samt en smiley baseret på dette. Du kan læse mere om hvordan vi måler score her.

I bunden af den totale score, kan du se svarfordelingen af positive, neutrale og negative besvarelser.

En medarbejder har besvaret positivt på et spørgsmål, ved at vælge en af de to glade smileys , neutralt ved at vælge den neutrale smiley  og negativt ved at vælge en af de to sure smileys . Hvis positive svar udgør den største del af besvarelsen, vil medarbejderens besvarelse blive talt med som positiv i svarfordelingen osv.

Tallet i parentesen er antallet af medarbejdere i hver gruppe af besvarelser, og viser altså hvor mange der har indsendt en henholdsvis positiv, neutral og negativ besvarelse, som forklaret herover. Under dette vises, hvor mange procent dette tal udgør i forhold til det samlede antal besvarelser.

For at se data i Ændring siden sidste undersøgelse skal du have valgt en benchmark undersøgelse i filtreringen.

Svarprocent
Svarprocenten viser hvor stor en procentdel af de inviterede medarbejdere eller pågældende filtrering, der har svaret på undersøgelsen. I toppen vil du få vist om svarprocenten karakteriseres som værende høj, middel eller lav, samt hvor mange ud af det samlede antal medarbejdere, der har besvaret undersøgelsen.

Over 80% giver en høj svarprocent.

50% eller over giver en moderat svarprocent.

Under 50% giver en lav svarprocent.

Du kan læse mere om gode råd til at øge din svarprocent her.

Styrker og prioriterer
I højre side af overblikket vises Top 3 styrker og Forslåede prioriteter. Dette indebærer de 3 kategorier som har scoret henholdsvis højest og lavest i undersøgelsen.

Hvis du filtrerer på afdelinger, vil der også blive vist et benchmark ud for hver kategori, hvor du kan se, hvordan afdelingens styrker og prioriteter ligger i forhold til virksomhedens score.

Du kan trykke på hver af kategorierne, for at få et mere detaljeret og dybere overblik over området, herunder svarfordelingen, score fordelt på spørgsmål, hente anbefalinger og oprette handlingstiltag.

Kommentarer

Under Top 3 styrker og Forslåede prioriteter viser Overblikket de 3 seneste kommentarer. Kommentarerne vist i dette afsnit er vist i rækkefølge med de nyeste øverst, og scoren forbundet med kommentaren gør derfor ingen forskel.

Afdelinger med høj og lav score

I bunden af Overblikket kan du se, hvilke afdelinger der klarer sig godt og hvilke afdelinger der kan bruge forbedringer.

Afdelinger der klarer sig godt, er baseret på de afdelinger, som har fået en høj score i forhold til det samlede gennemsnit for virksomheden i en undersøgelse. Afdelinger der kan bruge forbedringer, er modsat baseret på de afdelinger, som har fået en lav score i forhold til resten af virksomheden.

Ud for hver afdeling kan du se den totale score for afdelingen i den valgte undersøgelse eller filtrering, samt hvor meget den totale score ligger over eller under firmagennemsnittet.

Du kan trykke på en afdeling for at blive taget direkte til Risk Mappet, hvor du kan se et mere detaljeret overblik over afdelingens resultater, styrker og fokusområder.

Klik på videoen herunder for at få en samlet gennemgang af Overblikket og Risk Mappet: