Survey Chat - som leder

En guide til at bruge Survey Chat som leder

Har du læst introduktionen til Survey Chat? Hvis ikke, start her.

Når én medarbejder har skrevet en kommentar til en undersøgelse, kan du få adgang til Survey Chat ved at vælge Kommentarer i menuen i venstre side på Woba Analytics.
På denne side kan du se en liste over alle kommentarer til den valgte undersøgelse, hvis Survey chat er aktiveret.

Aktivér Survey Chat på undersøgelses niveau

1. Åben Woba Analytics
  2. Klik på Undersøgelser > Designer
  3. Vælg Redigér ud for skabelonen, du ønsker at aktivere Survey Chat for
  4. Vælg indstillinger
  5. Aktivér  Survey Chat
Survey chat er nu aktiveret for undersøgelsen, og du vil kunne besvare kommentarer i Analytics.

Nedenstående video viser, hvordan du aktiverer Survey Chat:

Send eller svar på en besked.

1. Åben Woba Analytics
  2. Klik på kommentarer
  3. Vælg den undersøgelse, du gerne vil se kommentarerne for
  4. Find og vælg den kommentar du vil besvare
  5. Klik Besvar ved den relevante kommentar
  6. Skriv dit svar i tekstfeltet
  7. Tryk Send
  8. Din medarbejder vil modtage en notifikation, der angiver, at du har svaret på en af deres kommentarer

Bemærk: Du kan kun se kommentarer, hvis undersøgelsen opfylder anonymitetsgrænsen.

Nedenstående video viser, hvordan du svare i Survey Chat:

3 tips du kan bruge når du dykker ned i Woba's Survey Chat

Det er fantastisk at du tager ansvar for at sikre en positiv og konstruktiv arbejdskultur, hvor medarbejdernes feedback bliver taget seriøst og respekteret.

Er der flere der deler denne holding? At finde ud af om der er flere i teamet, der deler den samme holdning, kan give et mere nuanceret billede af situationen og hjælpe med at identificere eventuelle mønstre eller tendenser, der kan adresseres.

Da survey chat er anonymt, kan du med fordel spørge en medarbejder ind til, om der er andre på dit team der har det på samme måde. Der er nemlig langt større sandsynlighed for, at de vil åbne lidt mere op når de ved at de forbliver anonyme.

Husk at det ikke er personligt. Når du gennemgår jeres kommentarer, er det vigtigt at huske på, at feedback ikke er et personligt angreb på dig som leder, men snarere en mulighed for forbedring, hvilket er afgørende for et sundt arbejdsmiljø.

Hvis du føler at du er blevet misforstået, så kan det at bringe det op til et team møde være en god idé, da det giver dig mulighed for at adressere det direkte og skabe en åben dialog - at starte en diskussion over besked kan nemlig hurtigt gå galt (især hvis den ene part er anonym). Hvis det bringes op i plenum, så er det vigtigt at sikre, at medarbejderen ikke føler sig hængt ud, derfor er det en god idé at behandle situationen med følsomhed og respekt for den enkeltes følelser.

Inkluder dine medarbejdere i processen. At inddrage medarbejderne i løsningen af situationen viser en åben og tillidsfuld tilgang til lederskab. Ved at give medarbejderne mulighed for at bidrage med deres tanker og idéer, viser du, at deres mening er værdsat, og at du er villig til at samarbejde for at finde den bedste løsning. Du kan f.eks. bruge Survey Chatten til at spørge medarbejderen, om de har gjort sig nogle tanker om hvordan en situation, som de har belyst, bedst kan adresseres.